Primar PSD: Liviu Dragnea trebuie să plece

Sabin Bociu FOTO: Facebook
Sabin Bociu FOTO: Facebook

Primarul orașul Jebel și vicepreședinte al PSD Timiș a declarat că Liviu Dragnea ar trebui să plece de la conducerea partidului și „a țării”, din cauza condamnării.

Bociu susține că e membru al Partidului Social-Democrat de 20 de ani, crede în valorile stângii, dar nu se alătură „grupului de sinucigași politici” și dezavuează deciziile luate de conducerea centrală.

„Trăiesc cu speranța că sunt mulți colegi ce gândesc la fel ca mine și că PSD va realiza că Liviu Dragnea trebuie să plece de la conducerea partidului și a țării, iar PSD, în plenitudinea sa, să se apropie din nou de idealurile românilor”, a scris Sabin Bociu pe Facebook.

Cu toate acestea, președintele interimar al PSD Timiș, Călin Dobra, a explicat pentru Medifax.ro că au „fost discuții libere” în filiala locală, însă la final s-a ajuns la concluzia „care se rezumă într-un singur cuvânt: unitate”.

Liderii PSD Timiș au susținut că „implementarea programului de guvernare este prioritară pentru binele țării”.

Și primarul PSD din Cavnic, județul Maramureș, Vladimir Petruț, i-a cerut lui Liviu Dragnea să plece din fruntea partidului.

„În calitate de membru PSD, am luat act de hotărârea instanței de judecată, care îl condamnă pe inculpatul Liviu Dragnea, în primă instanță, la închisoare cu executare.

În acest context, îi solicit public acestuia demisia de onoare din calităţile deţinute în acest moment, pentru a nu pune în pericol guvernarea şi credibilitatea partidului şi implicit a coaliţiei de guvernare”, a scris, pe Facebook, primarul PSD al orașului Cavnic din județul Maramureș, Vladimir Petruț.

Liviu Dragnea, liderul PSD, a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. A doua zi după sentință, liderii PSD s-au întâlnit la București și au decis să meargă mai departe împreună cu Dragnea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.