Primar PSD acuzat că a intrat în cabină cu un bătrân și i-a spus cum să voteze

tudorel gurgu
Foto: Facebook Tudorel Gurgu

Primarul din comuna Ciobanu, județul Constanța, este acuzat că a însoţit un bătrân în cabina de vot şi i-a sus cu cine să voteze, relatează adevărul.ro.

Astăzi, în jurul orei 11:15, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Hârşova au fost sesizaţi de faptul că la o secţie de votare s-a încălcat legea.

Un membru al secţiei de votare nr. 391 din cadrul Liceului Tehnologic Ciobanu a sesizat faptul că primarul localităţii Ciobanu a însoţit la secţia de votare un bărbat de 73 de ani care era imobilizat în scaun cu rotile.

Membrul secției a mai spus că primarul a intrat cu bătrânul până la cabina de vot unde, profitând de perdeaua întredeschisă, ar fi observat procesul de votare şi l-ar fi îndrumat cum să voteze, mai notează sursa citată.

Poliţia a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violare a confidenţialităţii votului.

Comuna Ciobanu din județul Constanța are o populație este 3.200 de locuitori și este condusă de primarul Tudorel Gurgu de la PSD.

Tudorel Gurgu se află la al doilea mandat în comuna Ciobanu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.