Un om a murit pe treptele unui spital din România. Înăuntru nu era niciun medic

spitalul din săveni
Foto: www.monitorulbt.ro

Toader Leampăr, primarul comunei Vorniceni din județul Botoșani, a murit pe treptele Spitalului din Săveni din același județ, după ce omul nu a găsit niciun medic în spital care să îl poată consulta, relatează Știrile PRO TV.

Primarul venise cu treburi în orașul Săveni, însă a simțit o durere în piept și a decis să meargă la Secţia Exterioară a unităţii medicale din Săveni, care ține de Spitalul Judeţean din Botoşani.

Însă aici nu a găsit niciun medic, ci doar două asistente și o infirmieră. Camera de gardă era închisă.

Una dintre asistente l-a consultat și i-a făcut un EKG, iar apoi i-a dat drumul. La plecare, bărbatul a făcut stop cardio-respirator și s-a prăbuşit chiar în timp ce cobora scările spitalului.

Asistentele au sunat la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj SMURD cu medic de la Botoşani, după aproximativ 40 de minute. Bărbatul a fost resuscitat timp de alte 50 de minute, însă fără rezultat.

În Spitalul din Săveni lucrează doar 2 medici. În ziua în care primarul din Vorniceni a avut nevoie de ajutor unul dintre medici era în concediu, iar celălalt îşi terminase programul (doctorul de la secţia de Medicină Internă).

Deoarece doctorul care asigura gărzile este plecat în concediu, Camera de Gardă are activitatea suspendată între 26 iunie şi 10 iulie.