Primar din România: „Nu avem un ortodox care să ne conducă, deși suntem popor ortodox”

cristi misăilă
Cristi Misăilă. Foto: Captură YouTube / Atlas TV

Cristi Misăilă, primarul PSD din Focșani, a declarat în cadrul unui interviu la un post local de televiziune că nu avem un președinte ortodox, deși noi suntem un popor ortodox.

„Din nefericire, în 2018, când a trebuit să sărbătorim centenarul Marii Uniri, în loc să fim marcați de o unitate și de o solidaritate așa cum ar fi în orice popor civilizat, am fost marcați numai de momente de dezbinare și parcă mai mult ca oricând mulți cetățeni rău-intenționați din afara țării și din interiorul țării, pornind de la cel mai înalt nivel al conducerii acestei țări, au încercat doar să ne dezbine și iată că suntem într-o situație total neplăcută, ca să ajungem să avem o guvernare ciuntită și nici în acest moment să nu avem, în două ministere extrem de importante, miniștrii pe post, din considerente mai puțin ortodoxe, pentru că nu avem un ortodox care să ne conducă, deși suntem un popor ortodox”, a declarat Cristi Misăilă în cadrul emisiunii de la Atlas TV.

Nu este pentru prima dată când președintele Klaus Iohannis este atacat de cei din PSD pe motiv că nu este ortodox.

În timpul campaniei electorale din 2014 pentru alegerea președintelui, Victor Ponta, candidatul PSD pentru președinția României, a declarat că el este ortodox, la fel ca majoritatea românilor.

Tot atunci, el a subliniat că este „mândru” că este „român și ortodox”.

Declarația primarului din Focșani poate fi urmărită la minutul 34:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.