Primar din Japonia: ”Bărbații trebuie să meargă la cumpărături. Femeile stau prea mult în magazine”

supermarketuri în cernavodă
Retail-FMCG.ro

Primarul celui de-al treilea oraș ca mărime din Japonia, Osaka, a fost aprig criticat după ce a declarat că bărbații fac cumpărăturile mult mai eficient decât femeile.

Autoritățile nipone încearcă să evite aglomerarea magazinelor, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 a crescut în ultimele săptămâni, cu toate că inițial măsurile de oprire a răspândirii virusului păreau că dau rezultate în Japonia. Până astăzi, Japonia a raportat 13.100 de infectări cu coronavirus și 330 de decese.

Ichiro Matsui, primarul din Osaka, a dat de înțeles că bărbații ar trebui trimiși la cumpărături, pentru că petrec mai puțin timp în magazine.

”Femeilor le ia mult timp să facă cumpărături, fiindcă sunt mereu în căutarea celui mai avantajos produs”, a declarat edilul municipiului cu aproape 2,7 milioane de locuitori, citat de CNN.

”Bărbații se mișcă mai repede. Cumpără ce li se spune să cumpere și nu petrec mult timp în supermarketuri, fapt care duce la reducerea contactului cu ceilalți”, a adăugat Matsui.

Declarațiile au stârnit un val de critici în arhipelagul nipon. Jurnalistul Shoko Egawa a replicat simplu: ”Oamenii care nu știu nimic despre viața de zi cu zi n-ar trebui să comenteze”.

În același timp, Osaka este în stare de urgență din 7 aprilie. Primarul le-a recomandat cetățenilor să își facă aprovizionarea pentru mai multe zile cu o singură vizită la magazin.