Primar Călărași alegeri 2016. Cine este noul edil

vot alegeri referendum macedonia
FOTO: European Parliament/Flickr (creative commons)

Potrivit primelor date, viitorul edil al Călărașiului va fi liberalul Ștefan Drăgulin. Rămâneți pe GreatNews pentru mai multe detalii.

Primar Călărași alegeri 2016. Candidatii la functia de primar in municipiul Calarasi:

Municipiul Calarasi Partidul Social Romanesc Dragomir Maria
Municipiul Calarasi Partidul Dreptatii Sociale Dragu Nicolae
Municipiul Calarasi Partidul National Liberal Dragulin Daniel-Stefan
Municipiul Calarasi Partidul Social Democrat Dulce Marius-Grigore
Municipiul Calarasi Partidul Alianta Liberalilor Si Democratilor Dumbrava Virgil-Marian
Municipiul Calarasi Partidul National Democrat Dumitrascu Ionut
Municipiul Calarasi Uniunea Nationala Pentru Progresul Romaniei Nicolache Elena
Municipiul Calarasi Partidul Miscarea Populara Peanciu Georgian-Adrian
Municipiul Calarasi Partidul Socialist Roman Peicu Aurel

Primar Călărași alegeri 2016

Peste 18 milioane de români sunt așteptați să-și voteze edilii pentru următorii patru ani. Dintre aceștia peste 230.000 sunt tinere de 18 ani, iar aproape 5.300 de persoane au vârsta de 100 de ani și peste. Potrivit sondajelor de opinie, prezența la vot la alegeri locale de anul acesta ar fi de aproximativ 50%.

Ca o comparație, la alegerile locale din 2012 au fost fost la urne 56,39% din cei înscriși pe listele electorale. Cei din mediul rural au participat, în procente, cu 15% mai mulți decât votanții din mediul urban.

Alegătorii își pot exprima votul în localitatea de domiciliu/reședință, la secția la care sunt arondați. Dacă nu știți exact secția la care trebuie să votați, puteți verifica pe siteul Registrului Electoral. https://registrulelectoral.ro/

Primar Călărași alegeri 2016

Candidaturile au fost depuse între 11 și 26 aprilie, iar campania electorală s-a desfășurat între 6 mai și 4 iunie. Guvernul a acordat pentru alegerile locale în jur de 350 de milioane de lei. Din acești bani sunt plătite indemnizațiile membrilor birourilor electorale și zona tehnică auxiliară.

La aceste alegeri locale va fi implementat și un sistem informatic ce va monitoriza prezența la vot și va preveni voturile ilegale. Mai exact, fiecare secție de votare va avea un operator de computer. Acesta va scana fiecare carte de identitate și cod numeric al celui care votează. Este verificat imediat și în cazul în care se constatată că a mai votat o dată, automat este trimisă o alertă către un centru de comandă de la Ministerul de Interne.

Primar Călărași alegeri 2016

Autoritatea Electorală Permanentă spune că nu sunt riscuri de blocare ale sistemului, care este devoltat în colbaorare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale și Institutul Național de Statistică.

„Dacă avem un alegător care încearcă să voteze de două ori, acesta se va întâlni mai întâi cu polițiștii de acolo din zonă, care vor cerceta cazul respectiv și, dacă se dovedește prin cercetările preliminare efectuate că nu a mai votat, prin legătura cu secția de votare de unde a venit mesajul, respectivul alegător va fi lăsat să voteze. Nu recomand nimănui să încerce să voteze ilegal”, avertiza președintele Autorității Electorale Permanente, Marian Muhuleț.