Prima zi de campanie, prima gafă. Ce a spus Mircea Geoană într-o emisiune TV

mircea geoană
Foto: Mircea Geoană / Facebook

Invitat în studioul postului de televiziune PRO TV, Mircea Geoană a făcut o gafă chiar în ziua în care și-a lansat oficial candidatura pentru funcția de președinte al României.

Candidatul independent la alegerile prezidențiale din această toamnă i-a urat sănătate Regelui Mihai, ca și cum acesta ar fi fost în viață.

„Și mă întorc la ceea ce spunea Regele Mihai în 2011, când a făcut 90 de ani – Dumnezeu să-i dea sănătate! Am fost şi în Senat când a avut ultimul discurs. A avut un discurs şi a spus ceva foarte important: „Ţara are nevoie de cârmuitori drepţi şi pricepuţi”. Astăzi, România nu are cârmuitori nici drepţi, nici pricepuţi”, a spus Mircea Geoană miercuri.

Regele Mihai a încetat din viață în anul 2017, la vârsta de 96 de ani. După interviu, Mircea Geoană a reacționat pe pagina sa oficială de Facebook, spunând că a făcut o „greșeală de exprimare”.

„În emisiunea de la ProTV, am făcut o greșeală de exprimare, când m-am referit la Regele Mihai, pe care o regret. Regele Mihai este unul dintre reperele națiunii române și va rămâne veșnic în memoria noastră pentru exemplul de decență, de sacrificiu și iubire de țară. Odihnească-se în pace!”, a scris el pe rețeaua de socializare.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.