Prima zăpadă din acest sezon la Bâlea Lac

Foto: Alin Vagner/facebook
Foto: Alin Vagner/facebook

A căzut prima zăpadă din această toamnă în Munții Făgăraș, la altitudine de peste 2.000 de metri altitudine. Potrivit Centrului Meteorologic Transilvania Sud de la Sibiu, s-a depus un strat de zăpadă de 4 centimetri pe Transfăgărășan și în zona turistică Bâlea Lac.

Drumarii au intervenit pentru curățarea drumului. Accesul la Bâlea Lac se poate face atât pe Transfăgărășan, cât și cu telecabina.

Drumarii de la DRDP Brașov, districtul Bâlea au intervenit marți dimineață cu un utilaj cu lamă și au răspândit o tona și jumătate de sare pentru curățarea carosabilului de zăpada așternută peste noapte. Stratul de zăpadă măsoară în jur de 3 cm iar temperaturile de azi dimineață au coborât sub – 3 grade.

Reprezentanții DRDP Brașov îi roagă pe șoferii care doresc să viziteze zona în această perioadă să fie pregătiți pentru a conduce în condiții de iarnă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.