Prima voce din PNL care critică pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu

FOTO: cdep.ro curtea constituțională
FOTO: cdep.ro

Deputatul PNL Raluca Turcan a declarat că pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu este o greșeală și trebuie corectată atunci când lege va ajunge în Camera Deputaților.

„Pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu este o greșeală care trebuie corectată la Camera Deputaților. Există două decizii ale CCR care prevăd că este nevoie de un «prag valoric al pagubei» şi o «anumită intensitate a vătămării» dar SOLUȚIA este să fixăm un plafon modic”, susține Raluca Turcan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Senatul României a votat în urmă cu foarte puțin timp introducerea unui prag de 250.000 de lei (echivalentul a 50.000 de euro) pentru abuzul în serviciu.

Măsura este una similară cu cea prevăzută de celebra OUG 13, dată în timpul guvernării Grindeanu, pentru a-l scăpa de închisoare pe liderul PSD de atunci Liviu Dragnea. În 2017, OUG 13 a iscat proteste masive în toată țara, iar Guvernul a retras până la urmă ordonanța.

Mai mult, pragul introdus este aproape identic. În vreme de OUG 13 incrimina doar abuzul în serviciu care cauza o pagubă mai mare de 200.000 de lei, actuala lege este și mai permisivă, incriminând abuzul în serviciu care produce o pagubă de peste 250.000 de lei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.