Prima țară din UE care vrea să interzică centralele pe gaz de anul viitor

FOTO: byrev/Pixabay.com
FOTO: byrev/Pixabay.com

Germania vrea să interzică instalarea de noi sisteme de încălzire pe gaz și petrol începând de anul viitor.

Decizia vine pentru a încuaraja mai mult sursele de energie regenerabilă. Ministrul Economiei și Climei, Robert Habeck, a declarat că este nevoie de o „urgentare” a implementării calendarului inițial pentru înlocuirea celor mai poluante sisteme de încălzire.

Guvernul condus de Olaf Scholz avea deja în plan să introducă interdicții pentru montarea de noi sistem de încălzire pe gaz sau petrol, însă din 2025. Propunerea lui Habeck nu a fost primită cu bucurie de partidul liberal FDP, din coaliția de guvernare, care cere revizuirea acestei politici.

Ministrul de Finanțe Christian Lindner, liderul partidului FDP, spune că noul calendar ar putea avea consecințe economice și sociale „dezastruoase”.

Trecerea de la încălzirea pe gaze și petrol la metode ecologice, precum pompele de căldură, ar veni și cu un pachet de sprijin financiar de mai multe miliarde de euro pentru persoanele care trec la energia verde, potrivit ministrului Economiei și Climei.

Germania vrea ca până în 2045 toate sisteme de încălzire cu petrol și gaze să fie interzise.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: