Prima țară din UE care reintră într-un lockdown total și anunță vaccinarea obligatorie pentru toată populația

FOTO: 12019/Pixabay.com
FOTO: 12019/Pixabay.com

De luni, austriecii intră în carantină totală. Măsura va viza întreaga populație, iar de la 1 februarie se va introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID, a anunțat premierul Alexander Schallenberg.

Măsurile au fost anunțate la doar câteva zile după ce Austria a decis instituirea carantineri pentru persoanele nevaccinate.

Cancelarul conservator Scallenberg a făcut acest anunț după discuții cu adunarea guvernanților regiunilor.

Trebuie să facem față realității, a spus el. „În ciuda efortului din ultimele luni, nu am reușit să convingem suficienți oameni să se vaccineze”, a adăugat Schallenberg. El a reamintit că terapiile intensive ale spitalelor sunt supraîncărcate.

„Creșterea durabilă a ratei de vaccinare este singura cale de ieșire din acest cerc vicios”, a spus Schallenberg.

El a precizat că lockdownul total este instituit pentru „o perioadă de 20 de zile”.

Aproximativ 66% din populația Austriei este complet vaccinată, una dintre cele mai scăzute rate din Europa Occidentală.

Numărul de cazuri de coronavirus este printre cele mai ridicate de pe continent, cu o incidență de 971,5 la 100.000 de persoane în ultimele șapte zile, iar bilanțurile zilnice continuă să stabilească noi recorduri.

Cele două provincii austriece cele mai afectate, Salzburg și Austria Superioară, anunțaseră deja că introduc propriile lockdown-uri și făceau presiuni asupra guvernului național pentru extinderea măsurii la nivel național. Austria este prima țară care introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID-19.

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

FOTO: 12019/Pixabay.com