Prima țară din Europa care nu mai are niciun caz de coronavirus

FOTO: falco/Pixabay.com
FOTO: falco/Pixabay.com

Muntenegru a anunțat, duminică, că nu mai are, pe teritoriul său, nicio persoană confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus. Este prima țară din Europa liberă de coronavirus, la 68 de zile după ce a înregistrat primul său caz, arată datele Institutului de sănătate națională al Muntenegrului.

De asemenea, în Muntenegru nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de contaminare de 20 de zile consecutiv. Potrivit institutului, în cele 24 de ore precedente au fost prelucrate 140 de teste şi niciunul nu a ieşit pozitiv. Aşadar, în momentul de faţă Muntenegrul nu are cazuri active de infectare cu noul coronavirus, a conchis instituţia.

De altfel, Muntenegru a fost ultima țară din Europa care a confirmat existența unui caz de coronavirus, pe 17 martie. În țara cu 630.000 de locuitori au fost confirmate 324 de cazuri de contaminare, 315 vindecări și 9 decese.

O veste bună vine și din regiunea italiană Lombardia, cea mai afectată de pandemie. În ultimele 24 de ore, pentru prima dată de la începerea epidemiei de coronavirus nu a mai fost înregistrat niciun deces.

Autoritățile din Spania au anunțat că turiștii străini pot să-și rezerve vacanțele începând cu luna iulie, în condițiile în care auto-izolare de două săptămâni impusă celor care trec granița va fi, cel mai probabil, suspendată până atunci.

Între timp, pandemia continuă și nu a ajuns la vârf în America Latină. Consecințele economice sunt însă dramatice: cursul valutelor e în cădere liberă, unele țări nu-și mai pot returna împrumuturile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.