Prima țară din lume care a interzis Pokemon Go

Autoritățile din Iran au interzis aplicația pentru telefoanele mobile Pokemon Go din cauza unor „temeri legate de securitate”, fără să ofere alte explicații, informează BBC.

Decizia a fost luată de Înaltul Consiliu al Spațiului Virtual, instituția iraniană care supraveghează activitatea online.

Și alte state și-au exprimat îngrijorarea legată de securitatea jucătorilor, însă Iranul a devenit prima țară care a interzis oficial Pokemon Go.

Jucătorii de Pokemon Go caută și prind monstruleți în diferite locuri din lumea reală, care apar pe ecranul telefonului mobil.

În Indonezia, autoritățile le-au interzis polițiștilor să joace Pokemon Go în timpul serviciului. În Franța, un jucător de Pokemon Go a fost arestat după ce a intrat într-o bază militară în timp ce încerca să prindă un Pokemon.

Jocul Pokemon Go, creat de compania Niantic, a fost lansat în iulie 2016. În joc, utilizatorii folosesc GPS-ul telefonului pentru a localiza și a prinde Pokemoni, mici creaturi care apar pe ecranul telefonului ca și cum ar fi în același loc (real) precum jucătorul.

Criticat de unii, jocul a stârnit însă și numeroase reacții pozitive. De exemplu, spre deosebire de alte jocuri, Pokemon Go promovează mișcarea în aer liber.

„Faptul că am prins un Pokemon în cartierul meu m-a făcut să zâmbesc mai mult decât a reușit oricare alt joc de ani buni. Mergeți afară și jucați-l”, a scris Oscar Dayus pe pocketgamer.co.uk.

TOP 20 Cele mai ciudate căutări pe Google

https://greatnews.ro/schimbare-importanta-anuntata-de-facebook-eliminam-articolele-cu-titluri-exagerate/


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version