Prima țară din lume care a interzis Pokemon Go

Autoritățile din Iran au interzis aplicația pentru telefoanele mobile Pokemon Go din cauza unor „temeri legate de securitate”, fără să ofere alte explicații, informează BBC.

Decizia a fost luată de Înaltul Consiliu al Spațiului Virtual, instituția iraniană care supraveghează activitatea online.

Și alte state și-au exprimat îngrijorarea legată de securitatea jucătorilor, însă Iranul a devenit prima țară care a interzis oficial Pokemon Go.

Jucătorii de Pokemon Go caută și prind monstruleți în diferite locuri din lumea reală, care apar pe ecranul telefonului mobil.

În Indonezia, autoritățile le-au interzis polițiștilor să joace Pokemon Go în timpul serviciului. În Franța, un jucător de Pokemon Go a fost arestat după ce a intrat într-o bază militară în timp ce încerca să prindă un Pokemon.

Jocul Pokemon Go, creat de compania Niantic, a fost lansat în iulie 2016. În joc, utilizatorii folosesc GPS-ul telefonului pentru a localiza și a prinde Pokemoni, mici creaturi care apar pe ecranul telefonului ca și cum ar fi în același loc (real) precum jucătorul.

Criticat de unii, jocul a stârnit însă și numeroase reacții pozitive. De exemplu, spre deosebire de alte jocuri, Pokemon Go promovează mișcarea în aer liber.

„Faptul că am prins un Pokemon în cartierul meu m-a făcut să zâmbesc mai mult decât a reușit oricare alt joc de ani buni. Mergeți afară și jucați-l”, a scris Oscar Dayus pe pocketgamer.co.uk.

TOP 20 Cele mai ciudate căutări pe Google

https://greatnews.ro/schimbare-importanta-anuntata-de-facebook-eliminam-articolele-cu-titluri-exagerate/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.