Prima stațiune de pe litoralul românesc se transformă

Eforie Sud
Eforie Sud

În Eforie Sud se investesc bani europeni pentru a-și câștiga un loc în topul celor mai atractive stațiuni de pe litoralul românesc. S-au construit faleze noi, locuri de joacă pentru copii și spații verzi.

De altfel, Eforie Sud este prima stațiune înființată pe litoralul românesc, în anul 1899. După Revoluția din 1989, cele mai multe dintre hoteluri au ajuns în ruină. În ultimii ani au început să apară plaje cochete, pensiuni la malul mării și terase pe faleză, potrivit observatornews.ro.

S-au investit 22 de milioane de lei, bani europeni, doar în mobilier urban, locuri de joacă pentru copii și spații verzi.

Potrivit reprezentanților agențiilor de turism, prețurile din Eforie Sud sunt mai atractive și variază între 110 lei începând cu luna iunie, iar în vârf de sezon au ajuns la 330 de lei. De asemenea, turiștii pot lua un meniu ciorbă plus felul doi cu prețuri cuprinse între 30 și 40 de lei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.