Prima reacție a lui Dragnea, după declanșarea războiului Tudose-Dan

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că speră ca premierul să rămână în funcție. „Eu încă sper ca Mihai Tudose să rămână prim-ministru”, a declarat Dragnea, care era însoțit de vicepremierul Paul Stănescu, într-o vizită de partid la Bacău.

Dragnea a răspuns unei întrebări cu privire la solicitarea deputatului PSD Cătălin Rădulescu de convocare a Comitetului Executiv al partidului pentru a decide dacă „mai susținem echipa Tudose-Ciolacu la guvernare”.

Zilele acestea, liderul PSD face un tur pe la mai multe filiale din Moldova, pentru a vedea sprijinul de care se bucură printre șefii de organizații ai social-democraților înainte de Comitetul Executiv Național, care va avea loc la Iași, între 29 și 31 ianuarie.

La această întâlnire se așteaptă să se voteze propunerea lui Mihai Tudose de restructurare a Guvernului. De asemenea, tot atunci se va dezbate și tema organizării unui congres extraordinar al partidului pentru stabilirea candidatului la prezidențiale, congres care a fost cerut de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău. Cu niciuna dintre cele două propuneri președintele partidului, Liviu Dragnea, nu este de acord.

Bădălău le-a trimis colegilor din partid o scrisoare în care vorbește despre o „șubrezire a democrației interne” în PSD.

Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democraţiei interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie să ne-o asumăm: PSD şi-a demis propriul guvern prin moţiune de cenzură, decizii economice majore, precum impozitul pe gospodărie, au fost anunţate şi apoi abandonate, fluiditatea schimbării în funcţiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern să poată cu adevărat performa, nu toţi cei care au devenit miniştri erau cunoscuţi în partid sau recunoscuţi profesional în domeniile respective pentru a merita un loc în guvern. Toate acestea slăbesc încrederea cetăţenilor în partidul nostru, iar cauza principală este tocmai şubrezirea democraţiei interne”, se arată în scrisoarea pentru membrii PSD.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.