Prima reacție din ALDE la intenția lui Tudose de a restructura guvernul

Norica Nicolai
Norica Nicolai. Foto: Facebook

ALDE pare să fie de partea lui Mihai Tudose în ceea ce privește intenția de restructurare a Guvernului, însă are și niște condiții.

Președintele Consiliului Național ALDE, Norica Nicolai, a declarat la RFI că, în opinia sa, este nevoie de „o regândire a formei de administrare a Guvernului” și a atras atenția că există „ministere pe care practic populația nu le cunoaște”.

Însă Nicolai spune că ALDE nu va ceda niciun minister, în cazul unei restructurări a Guvernului.

„În nici un caz, pentru că ministerele noastre funcţionează, sunt ministere care tradiţional s-au regăsit în formulele guvernamentale româneşti, Externele, Mediul, Energia, care este foarte importantă în contextul actual, Relaţia cu Parlamentul este un dat, orice Guvern are nevoie de o relaţie cu Parlamentul (…).

Noi nu avem nici un motiv să ne reproşăm activitatea miniştrilor noştri, o considerăm eficientă şi cred că cele patru ministere pe care le gestionează ALDE trebuie să se regăsească în orice formulă de restructurare guvernamentală”, a declarat Norica Nicolai.

Președintele Consiliului Național ALDE a mai spus și că partidul său nu intenționează să înlocuiască niciun ministru. „Activitatea miniştrilor noştri am considerat-o eficientă. Sigur, o să avem şi noi o analiză cu privire la miniştri, la secretarii de stat, dar în momentul de faţă, cel puţin în ceea ce priveşte ministerele, nu avem nici un motiv să propunem vreo înlocuire”, a mai spus Norica Nicolai.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.