Prima reacție a UDMR-ului după atacul președintelui Iohannis: ”De la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan”

kelemen hunor udmr
Foto: Pagina de Facebook Kelemen Hunor

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a comentat declarațiile foarte dure ale președintelui României, Klaus Iohannis, cu privire la adoptarea tacită de către Camera Deputaților a unui proiect legislativ ce ar oferi autonomie Ținutului Secuiesc, care a fost respins, între timp, de Senat.

Șeful UDMR l-a acuzat pe Klaus Iohannis că ”instigă împotriva maghiarilor”.

“Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declarație nedemnă pentru un președinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos: ungurii ne iau Ardealul. Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan și se instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs și orice fel de instigare”, a precizat Kelemen Hunor, pe o rețea de socializare.

”Președintele trebuie să-și ceară scuze pentru acest derapaj periculos”, mai crede liderul UDMR.

Marcel Ciolacu: ”A avut această ieșire anti-românească și anti-democratică”

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, care a fost principala țintă a discursului președintelui țării, fiind acuzat de acesta că vrea ”să dea Ardealul ungurilor”, a răspuns pe Facebook.

”Ieșirea de astăzi a președintelui Iohannis arată cât de jos poți să ajungi în politică. Este o ieșire care descalifică total funcția prezidențială!

Îi amintesc președintelui Iohannis că nu a avut nicio reacție când ambasadorul României la Budapesta a fost terfelit în urmă cu câteva zile. A tăcut complice. Dacă era un adevărat patriot, l-ar fi apărat pe Ambasadorul român!

Președintele Iohannis știa că PSD este împotriva proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc. Știa că la ora 14.00 acest proiect va fi respins definitiv de Senat. Așa cum au mai fost respinse multe alte proiecte similare de-a lungul timpului. Cu toate acestea, a avut această ieșire anti-românească și anti-democratică”, a scris Ciolacu.