Prima reacție a Melaniei Trump, după ce soțul ei a pierdut alegerile

FOTO: Whitehouse.gov
FOTO: Whitehouse.gov

Soția lui Donald Trump, Melania, a avut o primă reacție, pe Twitter, după mai bine de 24 de ore după ce presa americană arăta că actualul președinte a pierdut alegerile pentru un nou mandat.

Poporul american merită alegeri corecte. Orice vot legal – nu ilegal – trebuie să fie numărat. Trebuie să protejăm democrația prin transparență totală”, a scris Melania Trump. 

Mesajul este unul contrar cu ceea ce o parte din presa americană anunța. Mai exact, unii jurnaliști de peste Ocean spunea că Melania Trump ar fi încercat să-l convingă pe președintele Trump să-și accepte public înfrângerea.

Între timp, Donald Trump a continuat, duminică, seria de mesaje furioase pe Twitter, în care contestă rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noimembrie.

„De când presa de propagandă decide cine va fi noul nostru președinte? Cu toții am aflat tot felul de chestii în ultimele două săptămâni”, a scris președintele Donald Trump.

Donald Trump pare să preia retorica avocatului său, Rudy Giuliani, care cere ca instanța să decidă viitorul președinte.

„Cine a decis victoria? Ei toţi? O, Doamne! Toate reţelele de televiziune! Oau! Toate televiziunile! Trebuie să nu mai ţinem cont de lege! Judecătorii nu contează. Toate televiziunile, toate. Toate posturile de televiziune au crezut că Biden va câştiga cu 10%. Doamne, ce s-a întâmplat? Haideţi, să nu fim ridicoli!

Televiziunile nu decid alegerile. Instanţele de judecată, da. Doamne, aproape 700.000 de voturi pe care Trump le avea avans acum două zile, au dispărut!”, a declarat Rudy Giuliani, sâmbătă. 

Potrivit proiecțiilor presei americane, Joe Bide a obținut 290 de voturi ale electorilor, iar Donald Trump  rămas la 214.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.