Prima reacție a lui Nelu Tătaru, după ce a fost ridicat de DNA

nelu tătaru ministrul sănătății

Nelu Tătaru. Sursa: gov.ro

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru a declarat joi, la ieșirea de la DNA Iași, că este nevinovat și că nu a condiționat niciodată actul medical.

Nelu Tătaru a plecat de la sediul DNA Iași în jurul orei 12.00, fără a fi pus sub acuzare, scrie și Europa Liberă. „Eu consider că sunt nevinovat. Nu am condiționat niciodată actul medical”, a spus fostul ministru la ieșire. Întrebat despre decizia liberalilor de a-l demite de la conducerea PNL Vaslui, fostul ministru a zic că „nu este nicio problemă”.

Avocații deputatului au confirmat că procurorii DNA îl acuză de luare de mită pe Nelu Tătaru, dar susțin că nu au fost aduse probe.

„Acuzațiile care s-au prezentat sunt de luare de mită. Nu ni s-au prezentat niciun fel de probe. Noi am solicitat dosarul și probele. Încă nu știm absolut nimic. Acuzațiile datează de acum trei luni în urmă. Dacă într-adevăr domnul ministrul este vinovat, așa cum se susține, de ce nu s-a făcut un flagrant? Se vorbește despre faptul că ar fi luat mită de la o persoană nespecificată și o sumă nestabilită”, a declarat Sandra Grădinaru, avocata lui Nelu Tătaru, citată de Europa Liberă.

Ea a mai spus că nu există un denunțător în acest caz. Fostul ministru al Sănătății, în funcție în timpul pandemiei de COVID, a fost ridicat vineri de procurorii DNA de la Iași de la Spitalul Dimitrie Castroianu Huși, acolo unde este medic chirurg. Surse din spital au declarat că polițiștii au ridicate mai multe plicuri cu documente din spital.

Nelu Tătaru ar fi vizat pentru peste 100 de fapte de luare de mită.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version