Prima reacție a lui Liviu Dragnea, după Ordonanța pe Justiție

liviu dragnea codul de procedură penală
Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a comentat Ordonanța de Urgență dată de Guvern pe legile justiției și care îl vizează în mod direct, spunând că ”nu îl interesează” dacă procurorul care îl anchetează rămâne sau nu pe caz.

”Nu mă interesează dacă rămâne sau nu rămâne în DNA acel procuror. Chiar nu mă interesează. Este o manipulare. Și dacă pleacă ăla? Dacă pleacă doamna, dosarul ce face? Se aruncă în aer? Nu îl preia alt procuror”, a declarat liderul PSD.

Liviu Dragnea este anchetat de un procuror cu opt ani de experiență, iar Ordonanța de Urgență 92 prevede o experiență de cel puțin zece ani pentru un procuror al DNA.

”Nu cred că pleacă, eu am înțeles că nu pleacă. Fiecare este liber să atace acea Ordonanță”, a mai spus Dragnea, adăugând: ”În rest sunt numai discuții neadevărate”.

Dragnea se ascunde după Guvern

USR și PNL au reclamat deja Ordonanța la Avocatul Poporului, unde activează obstructivul Victor Ciorbea.

Dragnea a ”coafat” legea dată de Tudorel Toader, spunând următoarele:

”Eu susțin ideea și nu numai, există o susținere destul de largă, ca la structurile superioare din Parchetul General și celelalte parchete, DNA, DIICOT, să fie totuși procurori cu experiență”.

Dragnea le-a cerut jurnaliștilor să întrebe la Guvern despre felul în care a fost dată Ordonanță și respinge faptul că ar fi îndreptată împotriva procurorilor: ”Ce? Ies pe drumuri?”, a întrebat retoric și ironic președintele PSD.