Prima reacție a lui Klaus Iohannis după ce a fost făcut antisemit: ”Acuzații ridicole”

Klaus Iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

După ce a fost făcut antisemit de Ilan Laufer, care fusese propus de PSD pentru Ministerul Dezvoltării, Klaus Iohannis a răspuns dur la acuzațiile acestuia.

Într-un comuncat de presă, Administrația Prezidențială a precizat că declarațiile făcute de Ilan Laufer sunt ”sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie”.

”Președintele României consideră că aceste declarații reprezintă un nou exemplu din retorica nocivă îndelungată a Partidului Social Democrat, care alimentează în mod constant discursul urii și tendințele xenofobe. Este inadmisibil ca memoria Holocaustului să fie întinată cu astfel de atacuri, care servesc unor interese meschine și sunt de natură a afecta pacea socială”, se arată în comunicatul emis de Klaus Iohannis.

Președintele spune că Ilan Laufer, pe care l-a mai numit, în urmă cu un an, în funcția de ministru al Mediului de Afaceri, ”a picat testul maturității”.

Klaus Iohannis a spus că Laufer și-a însușit un text ”cu acuzații ridicole lipsite de orice fundament real”, adăugând că ”astfel de declarații cu caracter extremist pot periclita rezultatele foarte bune obținute de țara noastră în toți acești ani”.

Klaus Iohannis: ”Ilan Laufer a picat testul maturității”

”Președintele Klaus Iohannis subliniază că recuperarea memoriei Holocaustului, precum și combaterea antisemitismului au constituit pentru România obiective prioritare în ultimele două decenii, iar astfel de declarații cu caracter extremist pot periclita rezultatele foarte bune obținute de țara noastră în toți acești ani. România este activ implicată în demersurile internaționale de combatere a antisemitismului, fapt recunoscut și apreciat ca atare”, se mai precizează în comunicat.

”În iunie 2017, Președintelui Klaus Iohannis i-a fost decernată distincția „Light Unto the Nations”, cel mai prestigios premiu acordat de către Comitetul Evreiesc American. Președintelui României i-a fost recunoscut astfel rolul decisiv în consolidarea democrației și statului de drept, precum și eforturile sale susținute în promovarea toleranței, combaterea antisemitismului și xenofobiei, precum și pentru întărirea relațiilor țării noastre cu SUA și Israel”, subliniază Administrația Prezidențială.

https://greatnews.ro/laufer-il-acuza-pe-iohannis-de-antisemitism-ce-spune-seful-cncd/