Prima reacție a lui Dragnea după referendum

Liviu Drangea
Liviu Drangea

Liviu Dragnea a avut prima ieșire publică după referendumul pentru redefinirea familiei tradiționale în Constituția României. Acesta a spus că „ideea de cvorum inhibă prezența la vot”.

„Nu trebuie să o justific eu (prezența la vot -n.r.). Am văzut tot felul de analize. Sunt câteva constatări. Stăm agățați de un număr ipotetic de oameni care ar putea fi prezenți. Ideea de cvorum se dovedește că diminuează sau inhibă prezența la vot.

Cei care sunt împotrivă au la îndemână un mijloc, boicotul. În momentul în care ar fi un referendum fără prag s-ar mări prezența, pentru că ar vota cei care sunt împotriva”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a fost întrebat de jurnaliști pe holurile Parlamentului dacă eșecul referendumului este și al PSD-ului.

„Este eșecul fiecărui cetățean român care a votat? Dacă e un eșec, este un eșec al celor care au votat DA. Legea adoptată în Senat nu a fost votată doar de PSD și ALDE”, a mai spus el.

G4Media.ro a publicat un articol în care prezenta că, potrivit unor surse din PSD, dacă referendumul ar fi fost un succes, Dragnea și-ar fi anunțat candidatura la prezidențiale. „Nu au existat asemenea discuții. Vine un tâmpit sau niște tâmpiți cu informații false și noi le comentăm”, a fost reacția lui Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că nu va exista o analiza în interiorul partidului cu privire la rezultatul referendumului. „Nu putem să facem analiza referendumului în interiorul PSD pentru că nu au fost alegeri cu participarea PSD.

De ce ar trebui să fie un eșec al meu sau al PSD? Nu am votat ca partide, ci ca cetățeni. Nu poate fi eșecul unui partid, indiferent de acel partid. Legea a fost votată nu doar de PSD. Nu a fost o decizie în partid ca primarii să facă campanie electorală pentru referendum”, a mai spus Dragnea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.