Prima reacție a Elenei Udrea după ce a aflat că va fi extrădată: „Mă rog ca nicio mamă să nu treacă prin ce trec”

elena udrea
Elena Udrea. Foto: Pagina de Facebook Alexandrov Adrian

Elena Udrea, care se află în prezent în arest în Bulgaria, după ce a fost prinsă că încerca să fugă în Grecia la scurt timp după condamnarea la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, a transmis un mesaj prin intermediul partenerului său.

Adrian Alexandrov, alături de care Elena Udrea are un copil, a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook. „După vizita mea de ieri în Bulgaria, Elena dorește să vă transmită gândurile ei”, a scris el.

În mesajul său, fostul ministru al Turismului își susține în continuare nevinovăția: „Vă mulțumesc tuturor celor care ați înțeles că sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituției României și a Deciziei CJUE, deopotrivă! Vă mulțumesc tuturor celor care mă susțineți direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimați în mod public. Este nu doar cauza mea, ci și cauza apărării Constituției. Implicarea voastră îmi dă putere să trec peste acest greu moment și îmi dă speranța că nedreptatea și nelegalitatea la care sunt supusă vor lua sfârșit în curând.”

„Le mulțumesc tuturor celor care se roagă pentru mine și fetița mea, un copil care trece prin drama de a fi lăsată fără mamă pt a doua oară! Pe când avea doar 12 zile, m-au luat de lângă ea timp de 3 luni… când avea cea mai mare nevoie de mine, și care acum înțelege că mama ei nu mai este acasă, deși i-am promis că vom fi de Paște împreună! Vă întorc gândurile bune și mă rog la rândul meu, ca nicio mamă să nu treacă prin momentele grele prin care trec în acest moment!”, a mai transmis ea.

O instanță din Sofia, capitala Bulgariei, a decis marți, 19 aprilie, ca Elena Udrea să fie extrădată în România. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 5 zile.

Instanța a acceptat astfel cererea autorităților române, care au cerut ca Elena Udrea să fie extrădată în România pentru a-și ispăși condamnarea de 6 ani la închisoare cu executare pe care a primit-o în dosarul „Gala Bute”.

Fostul ministru al Turismului a încercat să fugă exact în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție o găsise vinovată de luare de mită și abuz în serviciu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.