Prima reacție a președintelui SUA Joe Biden după ce Putin a atacat Ucraina: „Rusia va da socoteală în fața omenirii”

Joe Bide FOTO: President Biden/witter
Joe Bide FOTO: President Biden/twitter

Președintele SUA Joe Biden a condamnat „atacul neprovocat și nejustificat” al Ucrainei de către forțele militare ruse.

„Rugăciunile întregii lumi sunt îndreptate spre poporul ucrainean în această noapte, când acesta a suferit un atac neprovocat și nejustificat din partea forțelor militare ruse. Președintele Putin a ales un război premeditat care va duce la suferințe și pierderi catastrofale de vieți omenești. Rusia este singura responsabilă de moartea și de distrugerile pe care acest atac le va aduce, iar SUA, aliații și partenerii săi vor răspunde într-o manieră unitară și decisivă. Rusia va da socoteală în fața omenirii”, a declarat președintele Joe Biden, citat într-un comunicat de presă transmis de Casa Albă.

„Am să monitorizez situația de la Casa Albă în această seară și voi continua să primesc informații actualizate din partea echipei mele de securitate națională. Mâine dimineață am să mă întâlnesc cu omologii mei din G7, iar apoi am să vorbesc poporului american pentru a anunța ce consecințe va avea acest act de agresiune inutil al Rusiei împotriva Ucrainei, a păcii și a securității globale”, a mai spus Biden.

„De asemenea, ne vom coordona cu aliații NATO pentru a asigura un răspuns sigur și unitar care descurajează orice agresiune împotriva Alianței. În această noapte, eu și Jill ne rugăm pentru mândrul și curajosul popor ucrainean”, se mai arată în comunicat.

Ce se întâmplă acum în Ucraina