Prima reacție a lui Ludovic Orban după demisia ministrului Sănătății. Nelu Tătaru este interimar

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a făcut o declarație de presă după ce Victor Costache și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Sănătății.

„Am luat act de demisia ministrul Sănătății. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din Guvern, am făcut echipă. Regret demisia domnului ministru, dar o înțeleg.

Îi voi propune președintelui Iohannis numirea lui Nelu Tătaru, secretar de stat în ministerul Sănătății. Urmărim în continuare obiectivul de creștere a capacității de diagnosticare.

Continuăm să aplicăm aceste reguli care sunt stabilite de INSP. Urmărim apărarea spitalelor, procurarea de urgență a materialelor necesare pentru protecția medicilor, angajaților spitalelor.

Punem în practică planul de pregătire a spitalelor pentru pacienții infectați. Păstrăm strategia stabilită. Îi asigur pe toți românii că guvenul, ministerul Sănătății, toate instituțiile își fac datoria cu devotament și au ca principal obiectiv apărarea vieții și sănătății cetățenilor români.”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.