Prima persoană vaccinată din România a primit a doua doză anti-COVID

mihaela anghel
Asistenta Mihaela Anghel este prima persoană din România care a fost vaccinată cu două doze ale serului produs de Pfizer și BioNTech. Foto: RO Vaccinare Facebook

Mihaela Anghel, asistenta în vârstă de 26 de ani de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Matei Balș” din București, prima persoană vaccinată în România împotriva virusului SARS-CoV-2, a primit duminică, 17 ianuarie, a doua doză a vaccinului Pfizer.

Pentru a atinge o eficiență de 95% împotriva noului coronavirus, vaccinul Pfizer trebuie administrat în două doze, la distanță de 21 de zile.

Mihaela Anghel a povestit astăzi că, din momentul în care a auzit de posibilitatea de a se vaccina, nu a avut nicio secundă vreun dubiu. Era decisă să fie vaccinată și să nu mai aștepte, mai ales că personalul medical de la institut este vaccinat pentru o mulțime de boli infecțioase.

Ea a amintit și de comentariile jignitoare de pe rețelele de socializare, primite din partea unor români sceptici cu privire la siguranța vaccinului: „În prima zi foarte puțin, ulterior am încercat să nu le mai citesc. Am vrut să nu mă afecteze”.

„M-am simțit foarte privilegiată că voi fi prima vaccinată. Le-am mulțumit tuturor că am fost aleasă să fiu prima. Avem speranța că, cu acest vaccin, scăpăm de pandemia asta. Automat când am ales meseria asta, teama am reușit să o dau la o parte. Cu teama toți mergem la drum, numai că ne-am învățat să trăim cu ea”, a mai spus tânăra.