Prima ninsoare din România din acest sezon | VIDEO

zăpadă ninge ninsoare fulgi
Foto: kristamonique / pixabay.com

Prima ninsoare din acest sezon din România a venit în Masivul Giumălău din nordul Carpaților Orientali.

Imaginile cu fulgii de nea au fost publicate pe pagina de Facebook a Cabanei Giumălău.

Cabana Giumălău este situată în apropiere de Vârful Giumălău, la altitudinea de 1.657 de metri. Ea a fost construită în anul 1952 și are o capacitate de 28 de locuri.

Munții Giumalău reprezintă partea de vest a masivului Rarău-Giumalău (Masivul Giumalăul esta un munte mult mai bătrân decât Rarăul, potrivit wikipedia.org). Cel mai înalt pisc al masivului este Vârful Giumalău, cu o altitudine de 1.858 de metri.

Vremea din România s-a răcit puternic în ultimele zile și au apărut chiar și temperaturile negative. De exemplu, în dimineața zilei de sâmbătă, 21 septembrie, la Miercurea Ciuc erau -5 grade Celsius.

Cum va fi vremea la munte în următoarea săptămână

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că, la munte, după data de 20 septembrie, va urma o creștere treptată până în 24 septembrie, spre o medie diurnă de 16 grade, valoare ce se va menține până spre sfârșitul lunii septembrie.

Media temperaturilor minime la munte va fi de până la -2 grade în 21 septembrie, urmând o creștere, spre 7 grade la sfârșitul lunii.

Probabilitatea pentru apariția precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 24-29 septembrie.

Foto: kristamonique / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.