Florin Cîțu a scăpat de prima moțiune de cenzură. PSD n-a adunat suficiente voturi

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a fost aprins dezbătută în plenul Parlamentului, însă nu a obținut suficiente voturi pentru a trece.

PSD și AUR au adunat 201 voturi, însă pentru a da jos cabinetul condus de Florin Cîțu erau necesare 234 de voturi.

Niciun parlamentar al coaliției nu a votat moțiunea, în timp ce toți parlamentarii PSD au fost prezenți și au votat.

PSD, partidul care a inițiat moțiunea, spune că se bazează și pe voturile parlamentarilor AUR și speră să obțină și susținerea reprezentanților minorităților naționale.

Marcel Ciolacu a declarat că mai are nevoie de 18 voturi din partea parlamentarilor aflați la putere pentru a dat jos Guvernul condus de Florin Cîțu.

Opoziția acuză Guvernul că ”duce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare”. PSD susține că România s-a împrumutat masiv în ultima perioadă, dar și că ”prețurile au explodat, iar buzunarele românilor s-au golit”.

”Efectele guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR sunt crunte: creșterea prețurilor la alimentele de bază, medicamente și utilități este de peste 10%, în timp ce salariile și pensiile au înghețat. Asta înseamnă minus 10% scădere a puterii de cumpărare pentru 90% dintre salariați și pensionari”, se mai precizează în textul moțiunii.

Reprezentanții coaliției de guvernare au anunțat că vor fi prezenți în plen la dezbaterile pe marginea moțiunii, însă se vor abține de la vot.

”Obiectivul nostru este acela ca PSD să nu obţină niciun vot în plus faţă de voturile pe care le au parlamentarii PSD şi cei de la AUR, care am înţeles că sprijină moţiunea, mai exact să nu ia niciun vot de la parlamentarii din cadrul coaliţiei de guvernare”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.