Prima localitate din România care intră în carantină în valul 4

FOTO: Țetcu Mircea Rareș/Wikimedia Commons
FOTO: Țetcu Mircea Rareș/Wikimedia Commons

O comună din Cluj este prima localitate din România care intră în carantină în valul 4 al pandemiei de coronavirus. Comuna Mărgău, care are aproximativ 1.500 de locuitori, situată în vestul județului, la graniță cu Bihor, a depășit invidența de 3 cazuri la 1000 de locuitori.

Astfel, conform hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență reunit la nivelul județului Cluj, în 23 august autoritățile au decis să interzică:

  • activitatea în cinematografe/spectacole/concerte;
  • spectacolele de tip drive-in;
  • concerte, festivaluri, spectacole sau alte evenimente publice sau private în aer liber;
  • activități sportive și recreative în aer liber;
  • evenimentele private de tipul botezurilor, nunților etc;
  • activitatea restaurantelor și evenimentelor în restaurante/cafenele, atât în interior, cât și în aer liber;
  • evenimentele în interiorul restaurantelor, cafenelelor, hoteluri etc.

Ieri, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 415 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 1.091.340 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.052.055 de pacienți au fost declarați vindecați. 

Până astăzi, 34.425 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 22.08.2021 (10:00) – 23.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 13 decese (5 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Argeș, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Constanța, Mureș, Neamț, Sibiu și Timiș. 

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 la categoria de vârstă 70-79 ani și 1 la categoria peste 80 de ani.

 12 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.