Prima ipoteză în cazul exploziilor de la Dortmund. Suporterii lui Monaco au fost luați acasă de nemți

Autoritățile germane investighează pista islamistă în cazul exploziilor de marți seară, care au vizat autocarul echipei de fotbal Borussia, în drumul spre stadionul din Dortmund, unde juca un meci din Liga Campionilor contra celor de la AS Monaco.

Trei explozii au avut loc în apropierea autocarului echipei de fotbal din Dortmund, în jurul orei 20:00, ora României. Cele trei bombe artizanale erau ascunse într-un tufiș și ar fi fost detonate în momentul în care autocarul a trecut prin zonă. Marc Bartra, fundașul spaniol al Borussiei, și un polițist pe motocicletă, care mergea în fața autocarului, au fost răniți. Din fericire, cei doi au suferit răni minore.

Anchetatorii nemți au descoperit în zona exploziilor și o scrisoare de revendicare a atentatului. În această scrisoare se face referire la mai multe evenimente teroriste care au avut loc în ultimul timp, cel mai important fiind atacul din Berlin. Serviciile secrete, cu specialiști în atacuri teroriste, vor să afle dacă scrisoarea este veridică sau nu e vorba despre o pistă falsă pe care vrea să-i ducă cei care au organizat atacul.

„Am găsit o scrisoare în care este revendicat atacul. Nu putem dezvălui conţinutul din motive tactice. Trebuie să examinăm autenticitatea. A fost vorba de o tentativă de omor”, a spus Lucke, care nu a dezvăluit nici în ce limbă era scrisă revendicarea.

Şeful poliţiei din Dortmund, Gregor Lange, a afirmat că un alt dispozitiv explozibil a fost descoperit cu ajutorul câinilor. „A mai fost găsit un dispozitiv neexplodat cu ajutorul câinilor de poliţie. Pentru meciul care va avea loc miercuri, măsurile de securitate în jurul stadionului vor fi sporite”, a precizat Lange.

Meciul dintre Borussia Dortmund și AS Monaco a fost amânat pentru miercuri. La meciu urma să asiste și aproximativ 3.000 de suporteri ai echipei din Monaco. Imediat după ce pe stadion s-a anunțat că meciul a fost amânat și s-au aflat motivele, fanii lui Monaco au început să scandeze, în semn de solidaritate, numele orașului.

Iar fanii Borussiei nu s-au lăsat mai prejos. În scurt timp a fost creat pe rețelele de socializare hashtag-ul #bedforawayfans, cu ajutorul căruia, monegascii, ca să nu piardă meciul, și-au putut găsi gazdă la suporterii Borussiei. Zeci de poze au apărut pe rețelele de socializare cu suporteri ai celor două echipe împreună.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.