Prima întâlnire între PSD și PNL. S-au văzut. S-au plăcut. Ce rămâne de făcut

Liderii PNL și cei ai PSD au stat două ore la negocieri. La ieșire, Florin Cîțu a concluzionat că a „găsit multe lucruri care pot să ne unească”.

„Am avut o discuție cu PSD despre situația în care se află România și despre soluții. A fost o discuție bună. Este prima discuție. (…) Eu cred că am găsit în această seară multe lucruri care pot să ne unească, de exemplu situaţia de astăzi.

Avem o criză în sănătate, energie şi pentru acestea avem nevoie de o guvernare stabiliă. Dacă vom reuşi să facem acest lucru cu PSD, este OK”, a spus Cîțu.

Întrebat despre discuțiile pe funcții, Cîțu a spus că a fost și „o variantă interesantă, mai exact „un premier care să se schimbe la doi ani”.
La rândul său, Marcel Ciolacu a precizat că nu au fost discuții pe funcțiile din guvern. „Prioritatea e stabilizarea României. Printr-un efort comun să încercăm să ajungem într-un ritm așteptat de români. Cred că suntem pe un drum corect. Dacă suntem patrioți acesta este drumul pentru o majoritate”, a spus liderul PSD.
„Am încercat să găsim lucrurile care ne aseamănă”, a mai spus Ciolacu, precizând că în acest weekend specialiștii PSD vor lucra la un program de guvernare al social-democraților. „Pe urmă, vom încerca între cele două programe să armonizăm”, a adăugat el.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.