Prima dezbatere Trump – Biden. Unii democrați cred că ar trebui să-și schimbe candidatul, din cauza prestației slabe

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Alegătorii care au urmărit dezbaterea electorală dintre Joe Biden și Donald Trump spun, în proporție de 67% că actualul președinte a avut o performanță mai slabă, potrivit unui sondaj realizat de CNN.

Mai mult, unii democrați sunt atât de dezamăgiți de prestația lui Biden din dezbaterea cu Trump, încât se întreabă dacă nu ar trebui să se retragă și să apară un alt candidat.

Chiar și unii comentatorii democrați îl sfătuiesc pe președintele Joe Biden să se retragă. ”Președintele Biden este un om bun care a încheiat o lungă carieră în serviciul public cu un mandat prezidențial de succes. Dar sper că își revizuiește prestația de la dezbaterea de joi seara și se retrage din cursă, lăsând alegerea candidatului democrat la îndemâna Convenției din august”, a scris editorialistul Nicholas Kristof în The New York Times.

”Unul dintre pericolele cu care se confruntă această țară, cred eu și crede și Biden, este riscul unei victorii a lui Donald Trump. Iar după dezbatere, este greu de evitat sentimentul că rămânerea lui Biden în cursă crește probabilitatea ca Trump să ajungă la Casa Albă în ianuarie”, a mai spus comentatorul.

”Domnule președinte Biden, un mod în care vă puteți servi țara în 2024 este să vă anunțați retragerea și să invitați delegații democrați să vă înlocuiască, pentru că aceasta este cea mai sigură cale pentru națiunea noastră”, a conchis Nicholas Kristof.

Înfruntarea electorală dintre Joe Biden și Donald Trump a început vineri dimineața la 4:00 (ora României) în studioul CNN din Atlanta, Georgia, și a durat o oră și jumătate. 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.