Prima declarație a viitorului ministru al Sănătății: ”E o perioadă grea în care trebuie să fim uniți”

nelu tătaru
Foto: Pagina de Facebook Nelu Tătaru

”Este o perioadă grea. Venind de la Suceava, unde este cel mai greu punct, trebuie să înțelegem că ne așteaptă o perioadă grea, în care trebuie să fim uniți”, a spus Nelu Tătaru.

”Sunt numeroși medici care vor trebui internați, la Spitalul Județean din Suceava, iar alți medici vor fi aduși din Iași și din clinicile private”, a explicat omul propus de premierul Ludovic Orban în funcția de ministru al Sănătății.

Nelu Tătaru a mai spus că susține o testare conform anchetelor epidemiologice, ocolind să dea o lămurire clară față de declarațiile făcute aseară de Victor Costache, ministrul Sănătății care a demisionat azi.

”În acest moment este un focar în care transmiterea a fost accelerată”, a spus Tătaru la Digi24 despre situația de la Suceava.

În ceea ce privește starea medicilor de la cel mai mare spital din Bucovina, Tătaru spune că a găsit ”un personal demoralizat”.

Nelu Tătaru este reprezentantul Ministerului Sănătății care în toată această perioadă a fost cel mai vizibil. A fost prezent în conferințele de presă alături de Raed Arafat și a prezentat presei zilnic informații legate de evoluția epidemiei de coronavirus din România.

De profesie medic chirurg, Tătaru a intrat în politică mai întâi pe funcția de consilier local în Huși, iar din decembrie 2012 a fost ales senator de Vaslui pe lista PNL.

Cine este Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății