Prima declarație a lui Tudorel Toader despre OUG pe Codurile penale

Tudorel Toader FOTO: gov.ro
Tudorel Toader FOTO: gov.ro

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că nu a fost solicitat să-și spună un punct de vedere cu privire la ordonanța de urgență prin care ar urma să fie modificate codurile penale.

Precizarea a fost făcută de Toader în această dimineață. „De 4-5 zile, eu nu am fost în București, am venit aseară și voi vedea ce lucrări sunt la Minsterul Justiției. Nu a făcut nimeni cu mine o astfel de dezbatere. Dacă voi fi solicitat, atunci voi răspunde și fiți de acord să nu dau răspuns la probleme ipotetice”, a adăugat acesta.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus și a doua zi după condamnare lui Liviu Dragnea că modificările codurilor penale trebuie făcute cu grijă.

„Constat că de multe ori legile sunt adoptate în grabă. Spre exemplu, când codurile, legi fundamentale, au fost aprobate prin procedura angajării răspunderii Guvernului sau modificate fundamental prin OUG.

Dacă ălea au fost adoptate prin angajare, ulterior CCR a declarat zeci, zeci, erau deja 45 de soluții legislative din procedură penală declarate neconstituționale”, a declarat Tudorel Toader.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbără la Sibiu, după ce a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte al țării, că societatea civilă trebuie să fie pregătită să riposteze în cazul în care se va ajunge la o ordonanță de urgență.

„Odată și odată trebuie să tragem linie și să terminam cu ordonanțele de urgență. Societatea civilă trebuie să fie alertă și, când apar ordonanțe, să protestăm cu toată fermitatea împotriva acestei chestiuni”, a declarat Klaus Iohannis.

Miza importantă din Codul penal este redefinirea abuzului în serviciu și impunerea unui prag valoric.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.