Prima declarație a lui Trump după atacul iranian: Voi cere NATO mai multă implicare în Orientul Mijlociu

FOTO: Gage Skidmore/Pixabay,com
FOTO: Gage Skidmore/Pixabay,com

Președintele american Donald Trump a declarat, miercuri, la Casa Albă, în prima ieșire publică după atacurile iraniene asupra bazelor militare utilizate de americani în Irak, că va cere NATO să fie mai implicată în Orientul Mijlociu.

De asemenea, Trump a mai spus că vor exista sancțiuni imediate împotriva Iranului. Președintele american a spus că „niciun american nu a fost rănit în atacul de aseară”, „toți soldații sunt în siguranță”, iar forțele armate ale SUA sunt pregătite pentru „orice”.

„Atâta timp cât sunt președinte, Iranului nu i se va permite să aibă o armă nucleară. (…) Pentru prea mult timp națiunile au tolerat comportamentul Iranului. Acele zile s-au terminat. (…) Iran a fost sponsorul terorismului, amenință lumea civilizată”, a declarat Donald Trump la Casa Albă.

Președintele SUA a mai spus că „Iran trebuie să renunțe la ambiții nucleare și să pună capăt terorismului”. De asemenea, Trump a mai adăugat că „a venit timpul pentru Europa, China și Rusia să recunoască această realitate”.

„Puterile lumii pot lucra la un nou acord cu Iranul pe armele nucleare și trebuie să trimită un mesaj clar și unit Teheranului”, a mai adăugat președintele Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a mai transmis și un mesaj poporului și liderilor Iranului: „Vrem să aveți un viitor, un viitor strălucit, unul pe care îl meritați. Unul al prosperității acasă și armonie cu națiunile din lume. Statele Unite este gata să îmbrățișeze pacea cu toți cei care o caută”.

22 de rachete au fost lansate de Teheran asupra bazelor militare americane Ain al-Assad și Erbil, unde erau detașați aproximativ 5.200 de soldați americani în Irak.