Prima declarație a lui Marcel Ciolacu despre scandalul de la Spitalul Pantelimon: „N-am crezut că se poate întâmpla așa ceva în realitate”

marcel ciolacu
Marcel Ciolacu. Foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a avut o primă reacție vizavi de scandalul de la Spitalul Pantelimon din București, unde 2 doctorițe sunt acuzate de procurori că au omorât un pacient în vârstă de 54 de ani prin reducerea dozei de noradrenalină, deoarece considerau că nu mai are șanse de supraviețuire.

„N-am crezut că se poate întâmpla așa ceva în realitate. Vorbim totuși de omor premeditat, un lucru foarte grav. De mult timp n-am mai văzut un comunicat atât de dur al unor magistrați. Sunt ferm convins că încet-încet vom afla tot adevărul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a dat de înțeles că nu îi va cere demisia lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. În această primăvară, când în presă au apărut informații referitoare la decesul suspect al unor pacienți internați în secția ATI de la Spitalul Pantelimon, ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control al instituției la spital, însă oficialii nu au găsit nicio neregulă.

„Dacă aș fi fost un prim-ministru care ar fi luat decizii emoționale, presupun că aș fi schimbat-o și pe doamna Deca săptămâna trecută, când a fost scandalul de la SNSPA. Știu că trăim într-o lume în care ne dorim imediat niște vinovați. Trebuie să dăm dovadă de echilibru. Am văzut că Ministerul Sănătății s-a pus la dispoziția Parchetului în totalitate, cu toate documentele. Parchetul va face lumină, ținând cont că este un caz atât de grav”, a mai spus Ciolacu.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.