Prima declarație a lui Ludovic Orban, ca fost premier

Guvernul liberal condus de Ludovic Orban a fost dat jos de Parlament, prin adoptarea unei moțiuni de cenzură.

La trei luni după ce cabinetul condus de Viorica Dăncilă fusese dizolvat printr-un vot similar, Guvernul Orban a primit azi o lovitură puternică, deși așteptată, în Parlament.

Moțiunea de cenzură a trecut cu 261 de voturi, mult peste pragul necesar de 233.

Ludovic Orban n-a fost surprins de rezultat, dar s-a arătat critic la adresa celor care l-au dat jos din vârful Executivului.

„Un parlament dominat din forţe retrograde, parlamentari născuţi din pixul lui Dragnea, care au călcat în picioare democraţia, a decis căderea Guvernului pe care îl conduc. Guvernul cade în picioare, suntem mândri de ce am făcut în 3 luni. Am reuşit într-un timp extrem de scurt să luăm o serie de decizii de impact şi să eliminăm grave erori”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban s-a înconjurat de toţi membrii Cabinetului său, care au fost prezenţi la şedinţa în care s-a dezbătut moţiunea de cenzură în plenul Parlamentului.

”Aproape în toate domeniile de activitate, am adoptat măsuri cu efecte favorabile. Numai ieri am adoptat 25 de ordonanțe de urgență, fiecare generează efecte benefice pentru România, pentru societate, pentru companii, pentru diferite categorii socio-profesionale”, s-a fălit Orban.

”Am fost judecat de o alianță parlamentară toxică. Am pierdut doar o bătălie, vom câștiga bătălia pentru România”, a mai spus premierul demis.

A căzut Guvernul Orban! PSD și UDMR n-au avut emoții la votul moțiunii de cenzură. Ce urmează?