Prima declarație a lui Klaus Iohannis după alegerile din Marea Britanie

Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro

Proaspăt reales președinte al României, Klaus Iohannis crede că rezultatul alegerilor din Marea Britanie este unul foarte bun pentru români, urmând să existe un Brexit cu acord.

Premierul britanic Boris Johnson, care prin acest vot obține ieșirea din Uniunea Europeană cu acord, acest lucru neputând fi decât benefic sutelor de mii de români care trăiesc în Regatul Unit.

”Eu pot să-mi exprim mulţumirea faţă de rezultatul obţinut acolo, în sensul că există acum o majoritate clară, care, sperăm cu toţii, va finaliza Brexit-ul, cu acord, evident”, a spus şeful statului, aflat la Consiliul European, despre victoria Conservatorilor în Camera Comunelor, unde au obținut majoritatea clară.

”Acest rezultat e foarte bun pentru românii din Marea Britanie, pentru că premierul Boris Johnson împreună cu Partidul Conservator au dorit – şi cred că doresc şi în continuare – să realizeze Brexitul, dar cu acord, acel acord negociat cu UE, un acord bun care protejează pe românii noştri, le acordă drepturi semnificative”, a completat președintele României.

Aflat la Bruxelles, Klaus Iohannis a adăugat: ”De asta am spus de multe ori, şi acum se pare că ne apropiem de această soluţie, cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu acord şi spre asta ne îndreptăm”.