Prima declarație a lui Iohannis după căderea guvernului

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a făcut prima declarație după căderea guvernului condus de Ludovic Orban.

„Cred că e momentul să ne gândim un pic ce avem momentan în spațiul politic. Vedem un guvern liberal care vine cu foarte mult entuziasm, energie pe un val popular pozitiv, care vrea să vină cu măsuri pentru România, cu proiecte pentru autostrăzi, spitale.

Un guvern care să repună România în normalitate. De cealaltă parte avem, în esență, o majoritate PSD-istă, care evident se opune cu tot ce are acestor încercări de a îmbunătăți guvernarea.

Dacă urmărim discursul politic, guvernul dorește reforme, să schimbe lucrurile în bine, să repare greșelile, pe de altă parte un PSD care se opune acestor reforme”, a declarat Klaus Iohannis în deschiderea declarației de presă.

Președintele a anunțat că va convoca partidele politice mâine la consultări, începând cu ora 12:00, iar până seara va anunța și o persoană desemnată pentru a forma un nou guvern. De asemenea, Klaus Iohannis a mai spus și că e adeptul alegerilor anticipate, însă pentru ca acest lucru să se întâmple e nevoie ca partidele parlamentare să fie de acord cu acest pas.

Parlamentul a adoptat miercuri moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR împotriva Guvernului Orban, la trei luni de la învestirea în funcție. Au fost 261 voturi „pentru” și 139 de voturi „contra”.

🔴 LIVE Președintele Klaus Iohannis, prima reacție după căderea guvernului Orban. Șeful statului este așteptat să anunțe consultări cu partidele parlamentare.Sursă – Administrația Prezidențială

Publicată de Calea Europeană pe Miercuri, 5 februarie 2020

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.