Prima declarație a lui Dăncilă după demitere: Rămânem în istorie „ca un Guvern foarte bun”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Guvernul pe care l-a condus și-a făcut datoria, a declarat Viorica Dăncilă la scurt timp după ce a fost demisă din funcția de premier prin moțiune de cenzură. 

„Moțiunea a trecut, toate partidele s-au unit, au fost și colegi din PSD care au trădat. Nu e o problemă, plecăm cu datoria împlinită. Am reușit să împlinim foarte multe obiective din programul de guvernare, pe care oamenii le-au simțit. După alegerile europarlamentare am implementat măsuri bune pentru populație. Fac apel la președintele României să nominalizeze cât mai repede un premier. Dacă ar putea și azi”, a declarat Viorica Dăncilă la Parlament.

Întrebată de un reporter cum crede că va rămâne Guvernul pe care l-a condus în istorie, ea a răspuns: „Ca un Guvern foarte bun”.

Ea a adăugat că își dorește ca această întrebare să le fie adresată, peste un an, celor care îi vor lua locul: „Sunt convinsă că oamenii vor face o comparație între ce a făcut Guvernul PSD și cei care vor să vină azi la guvernare. Le doresc succes”.

Viorica Dăncilă a mai spus că nu are de ce să își dea demisia din funcția de președinte al PSD, și că ea rămâne în continuare candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale din noiembrie: „Am fost aleasă prin Congres, rămân la șefia PSD. Nu am cum să fac un pas în spate și nu voi face un pas în spate. Nu am ce să-mi reproșez. Vom intra în turul al doilea, mergem înainte cu candidatura la prezidențiale. În 2016 PSD a venit din opoziție și a avut un scor foarte mare”.

„Nu ma tem de nimic, mă tem doar că putem pierde încrederea românilor”, a mai afirmat fostul premier.

LIVE TEXT despre moțiunea de cenzură.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.