Prima decizie a instanței în dosarul Hexi Pharma. Ce pedepse au dat judecătorii

hexi pharma

Foto: Captură YouTube / Canalul de Știri

Fosta directoare generală a companiei Hexi Pharma, care a vândut spitalelor din întreaga țară dezinfectanți diluați, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare.

Este o primă decizie dată de instanță în dosarul dezinfectanților diluați, scandal apărut după ce o investigație coordonată de jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit cum aceste substanțe erau diluate pentru ca firma să facă profituri mai mari.

Tribunalul București a decis ca Flori Dinu să facă 3 ani de închisoare cu executare, iar compania Hexi Pharma a fost amendată cu 2,6 milioane de lei pentru înșelarea a 300 de spitale din România.

Mai mult, judecătorii au decis dizolvarea companiei, relatează postul de televiziune Digi 24.

Mihai Leva, fost director de producție, a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Decizia de astăzi nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

Sinuciderea lui Dan Condrea

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a sinucis la scurt timp după începerea anchetei. El a intrat cu mașina sa într-un copac de pe marginea drumului ce leagă localitățile Buftea și Tamași din județul Ilfov.

Expertiza a stabilit că mașina nu avea defecțiuni la sistemul de frânare ori direcție și că în momentul impactului Dan Condrea conducea cu o viteză de peste 100 km/h. El a intrat în copac fără să frâneze.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version