Mai mulți bani pentru Prima Casă. Guvernul a suplimentat fondurile

bloc de locuințe pentru tineri prima casă prima chirie anaf calculator rate prima casă 2019
Noua lege a asociațiilor de proprietari Foto: wrp.ro

Plafonul pe anul 2016 pentru programul guvernamental Prima Casă a fost suplimentat cu 250 de milioane de lei, ca urmare a solicitărilor transmise de băncile înregistrate în Program, anunță Guvernul României într-un comunicat de presă.

Astfel, plafonul total de garantare pe anul 2016 este de 2.690,3 milioane de lei.

În primele 9 luni ale anului au fost acordate 27.329 de garanții, în valoare totală de 2,6 miliarde de lei.

Din 2009, când a fost lansat Programul Prima Casă, și până la finalul lunii septembrie 2016, au fost acordate 198.365 de garanții, în valoare totală de 16,96 miliarde de lei, pentru finanțări în valoare de aproximativ 34 miliarde de lei.

Ce rată plătești la bancă pentru o garsonieră în 7 orașe mari din România

Prin creditul ipotecar Prima Casa românii pot cumpăra fie o locuință finalizată, fie una în curs de finalizare, aflată în diverse faze de construcție, dar care este destinată achiziționării după finalizare.

Cei care au deja un credit Prima Casă dar își doresc o locuință mai mare pot obține un nou credit Prima Casă dacă își vând locuința actuală și restituie integral creditul inițial.

Pentru acest credit se plătește un avans minim de 5% din valoarea proiectului. Creditul Prima Casă se acordă pe o perioadă maximă de 30 ani, timp în care cei care au luat împrumutul își pot cumpăra sau construi o casă.

Cele mai bune credite de nevoi personale. Ce dobândă fixă plătești, în funcție de bancă

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.