Prima Casă 2018. Ultimele noutăți despre acest program

Programul Prima Casă 2018 va fi demarat în luna februarie, însă veștile nu sunt bune pentru cei care vor să își cumpere o locuință: fondurile alocate în acest an vor fi mai mici decât în 2017.

Dacă doriți să achiziționați o locuință și vreți să vă folosiți de programul ”Prima Casă 2018”, vă recomandăm să vă grăbiți organizarea documentelor necesare. În acest an, plafonul este de doar 2 miliarde de lei, fiind cel mai scăzut din ultimii ani. Este cu un 20 la sută mai mic față de anul trecut și cu o treime mai mic față de plafonul din 2016.

“Cred că nu exagerăm dacă spunem că va fi o nebunie când vor apărea fondurile, unele bănci probabil vor termina în câteva săptămâni plafonul alocat. Trebuie o rezervare, chiar un antecontract, pentru a putea apela la programul Prima Casă. Pentru cei care cumpără un imobil care nu e încă finalizat, există varianta unei scrisori de garantare”, a declarat brokerul de credite Liviu Andrei pentru Știrile ProTV.

Prima Casă 2018: Dobânzi mai mici pentru cei care vor să construiască o locuință

În schimb, Fondul de Garantare anunţa că programul va oferi dobânzi mai mici pentru cei care se gândesc să îşi construiască o casă.

“Vorbim despre o reducere de la ROBOR la trei luni plus 2,5% la ROBOR la trei luni plus 2% pentru locuinţele construite. Ponderea construcţiilor este foarte mică în comparaţie cu achiziţia de locuinţe. Încercam să impulsionăm construcţia de locuinţe”, a precizat Simona Tărtăcuță, reprezentant al Fondului de Garantare.

De asemenea, valoarea maximă a împrumutului va rămâne la 57 de mii de euro pentru locuințe vechi și la 66.000 de euro pentru casele noi.

Plafonul pentru Prima Casă va fi aprobat în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta, iar programul ar urma să înceapă la jumătatea lunii februarie.