Prima capitală a Țării Românești va fi Stațiune Turistică de Interes Național

Biserica de lemn din Voroveni FOTO: Alexandru Baboş/Wikimedia Commons
Biserica de lemn din Voroveni FOTO: Alexandru Baboş/Wikimedia Commons

Orașul Câmpulung Muscel, prima capitală a Țării Românești, va devein Stațiune Turistică de Interes Național.

La ora actuală, conform datelor de pe site-ul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, 54 de localități din România sunt atestate ca Stațiuni Turistice de Interes Național, cele mai multe -12- fiind din județul Constanța.

Documentația pentru Câmpulung Muscel a fost deja finalizată, iar următorul pas constă în avizul interministerial și de o Hotărâre de Guvern și o Hotărâre de Consiliu Local.

Iar avantajele acestui statut sunt numeroase. „Atât primăria, cât și agenții economici pot primi finanțări nerambursabile de la Ministerul Turismului pentru dezvoltarea infrastructurii de turism. Un alt avantaj: ai punctaj mai mare atunci când vrei să accesezi fonduri europene nerambursabile pentru proiecte care țin de dezvoltarea turismului. Agenții economici pot accesa fonduri pentru a construi hoteluri, pensiuni”, a declarat primărița Elena Lasconi, potrivit adevarul.ro.

Din anul 1330, dupa victoria de la Posada împotriva regelui Ungariei Carol Robert, la Câmpulung și-a stabilit reşedinţa de scaun Basarab I, primul domnitor al statului independent Ţara Românească. Câmpulungul a devenit, astfel, pentru aproape patru decenii, centrul politic şi administrativ al statului.

În 1369, domnitorul Vladislav I Vlaicu, urmaşul la tron al lui Nicolae Alexandru, fiul marelui Basarab, muta capitala ţării la Curtea de Argeş. Câmpulung Muscel găzduieşte numeroase obiective turistice de o mare importanţă istorică.

„Sunt multe de văzut în Câmpulung, dar cel mai important sunt multe de simțit, de trăit. Se poate face turism religios. Avem multe mănăstiri și biserici cu mare încărcătură spirituală și cu povești adevărate extraordinare”, mai spune primărița Elena Lasconi.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: