Prima aplicație în limba română care te învață cum să detectezi cancerul de sân

Femeile și fetele din România au acum la dispoziție prima aplicație în limba română “Breast Test” ce le oferă sfaturi și îndrumări de specialitate în legătură cu autoexaminarea corectă și regulată a sânilor, ca o etapă esențială în depistarea primelor modificări ce apar la nivelul sânilor și care pot semnala chiar și o formă de cancer, se arată într-un comunicat de presă remis GreatNews.

Varianta originală a aplicației este dezvoltată de către Asociația Europa Donna, iar varianta în limba română este realizată de către Roche România în parteneriat cu Asociația ANAIS și disponibilă gratuit în Apple Store, Google Play și Windows Store. Pentru varianta în limba română a aplicației Breast Test trebuie doar să schimbați setările de limbă din engleză și să alegeți Romanian – Româna.

Prin obiceiul de a examina sânii încă din adolescență, femeile se pot obișnui cu felul în care ei arată și se simt în mod normal și deci, pot depista mai ușor modificările ce pot apărea la nivelul sânilor și care pot duce la diverse boli. Autoexaminarea este indicată pe tot parcursul vieții iar specialiștii o recomandă în fiecare lună.

Aplicatia are un scop educativ si isi propune sa invete femeile din Romania cum sa isi autoexamineze corect sanii in perioadele recomandate de catre medici, intre ziua a saptea si a zecea a ciclului menstrual sau, in cazul absentei menstruatie, in aceeasi zi calendaristica a fiecarui luni, la ce gen de schimbari sa fie atente si ce zone sa examineze cu atentie. Aplicatia include si “Jurnalul menstruatiilor” ce poate fi personalizat cu detaliile fiecarei femei, notite si alerte.

Aplicația conține imagini explicative și indicații care pot permite oricărei femei să realizeze acasă o autoexaminare corectă a sânilor și astfel să depisteze din timp posibilele modificări ce pot semnala chiar și o formă de cancer, îndemnând femeile prin alerte să facă examinarea lună de lună. O autoexaminare corectă a sânilor poate ajuta femeile să depisteze din timp chisturi sau alte probleme ale sânilor, între controalele medicale periodice.

Aplicația "Breast Test"
Aplicația „Breast Test”

Sondajele arată că multe femei din România, indiferent de educație sau clasă socială, nu știu cum să procedeze corect în cazul autoexaminării sânilor sau a calendarului menstruațiilor, iar aplicația Breast Test își propune să devină un asistent de încredere care, în funcție de setările tale, te va atenționa când este perioada lunară recomandată pentru autoexaminarea sânilor, te va învăța pas cu pas cum să procedezi, îți va ține negreșit calendarul menstruațiilor și va avea grijă ca notițele tale să fie mereu la îndemână în ordine cronologică.

Asociația ANAIS este o asociație umanitară ale cărei eforturi se îndreaptă în special asupra femeilor și a copiilor, dar și a famiilor nevoiașe și altor categorii defavorizate. Activitatea asociației se bazează pe educație, consiliere, sprijin, asistență juridică și psihologică, acțiuni și politici publice dezvoltate în parteneriat cu autoritățile și pe campanii de sensibilizare și informare.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fotografiile emoționante care i-au adus o avere unui refugiat sirian
Românul care dă o nouă viață Daciilor vechi: ”M-a costat mult suflet”
eMAG Stock Busters. Cele mai mari reduceri din septembrie
Locuri de muncă în depozite din Marea Britanie, Germania, Italia. Salariile ajung la 2.000 de euro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.