Prima alianță politică pentru toate primăriile și consiliile județene: „De sus până jos”

ludovic orban
Foto: Captură Facebook

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat că în Biroul Politic Național de luni va fi aprobat un proiect de colaborare dintre liberali și Partidul Mișcare Popular la nivel de primării și consilii județene.

„Chiar dacă au avut candidat propriu, noi am anunțat că suntem deschiși acestei colaborări. Noi mâine aprobăm în Biroul Politic Național un proiect de colaborare cu PMP în consiliile județene și consiliile locale la nivel de țară și implicit va fi și la nivelul Bucureștiului. PMP este aliat cu noi la guvernare”, a spus Ludovic Orban, la RTV.

În ceea ce privește colaborare cu USR-PLUS, premierul a spus că lucrurile sunt deja stabilite, cel puțin în Capitală. „Cealaltă alianță, cu USR-PLUS, e deja stabilită. Am stabilit coordonatele înțelegerii în momentul în care am hotărât să îl susținem pe Nicușor Dan. Asta e înțelegerea: un viceprimar de la USR-PLUS, unul de la PNL. De asemenea, la sectoare, ideea de bază e un număr de viceprimari egal”, a mai spus Orban.

Liderul spiritual al PMP, Traian Băsescu, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că o eventuală colaborare nu trebuie să se facă în orice condiții, ci „de sus până jos” și că are „suspiciuni majore și o încredere redusă în cuvântul lui Ludovic Orban”.

„E treaba lui ce are în cap. Vă spun ce gândește PMP. Va face alianțe peste tot cu PNL, dacă acceptă lucrul ăsta. Dacă nu, PMP își va valorifica voturile pe care le-a primit.

Din punct de vedere politic, oferta noastră este simplă, clară, tranșantă. Dacă PNL vrea o alianță cu PMP o face de sus până jos. Să o facă numai pe unde le convine, și unde nu, nu… nu merge.

Ori aplicăm un principiu egal de sus până jos, ori dacă nu, ne vedem fiecare de drumul lui. Iar eu când spun lucrul ăsta, nu glumesc.

„De sus până jos” înțeleg de la primării până la consilii județene, la consilii locale, peste tot. PMP nu-i pelerină de vreme rea, unde le convine. Ori mergem pe principiul pe care PMP îl propune – o alianță – și prima opțiune în administrația locală este să sprijinim primarul PNL, sau să sprijinim președintele PNL al CJ, ori, dacă ei vor spune „da, dar aici, da, aici, nu, aici ne interesează, aici nu ne interesează…”, atunci ne vedem fiecare de treaba lui, că nu suntem pelerină de ploaie să o folosești numai când ai nevoie.

Obiectivul, deocamdată, este să facem alianță cu PNL. Dacă vor fi corecți și nu ne vor face ce-au făcut la locale, la București, când cu 7 zile înainte de depunerea listelor ne-au anunțat că nu mai e alianță…

Noi deja avem suspiciuni majore și o încredere redusă în cuvântul lui Ludovic Orban. La prima probă că rămâne același inconsecvent, ne vedem de drumul nostru”, a declarat Traian Băsescu, la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.