Prima acțiune concretă a coaliției PNL-PSD-UDMR. A început acțiunea prin care Florin Cîțu să fie uns șef la Senat

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Coaliția PNL-PSD-UDMR a început să funcționeze pentru început la nivelul Parlamentului. Primul demers este acela de a o revoca din funcția de președinte pe Anca Dragu (USR). Aceata funcție îi este rezervată, potrivit înțelegerilor dintre cele trei partide, lui Florin Cîțu.

„Revocarea ține cont de realitatea politică actuală. Nu este o pedeapsă”, a declarat senatoarea PNL Alina Gorghiu, la finalul ședinței Biroului permanent care a stabilit un singur punct pe ordinea de zi de marți, revocarea președintelui Senatului.

Ea a arătat că speră ca grupul USR să înţeleagă că sunt principii constituţionale pe care trebuie să le respecte, acela al majorităţii, configuraţia actuală.

„Nu e niciun fel de problemă, chiar dacă nu şi-a dat demisia, deşi aşa era elegant”, a spus Gorghiu, afirmând că votul pentru noul preşedinte va fi dat tot astăzi, iar Florin Cîţu este susţinut de grupul PNL.

Alina Gorghiu a declarat, la Senat, că solicitarea de revocare se va supune votului secret, cu cartele, în plenul Senatului, urmând ca ulterior un viitor Birou Permanent va trebui să convoace un nou plen, pentru că funcţia de preşedinte al Senatului va deveni vacantă, după revocarea Ancăi Dragu.

„Vor derula, în cursul zilei, o nouă procedură de vot în plen, cu buletine de vot, pentru a putea vota noul preşedinte al Senatului”, a mai spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a spus că grupul PNL îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia Senatului.

„Vom vedea în ce măsură vor exista şi alte propuneri, în afară de Florin Cîţu, care este susţinut de PNL, PSD şi UDMR”, a mai spus ea.

Și la Camera Deputaților se schimbă șefia. Însă acolo lucrurile sunt mai simple, pentru că funcția este vacantă după demisia lui Ludovic Orban. Șeful Camerei Deputaților ar urma să fie Marcel Ciolacu.