Prim-vicepreședintele PNL Vrancea a picat BAC-ul la română cu o notă rușinoasă

daniel moroșanu
Daniel Moroșanu. Foto: Facebook

Prim-vicepreședintele PNL Vrancea, Daniel Moroșanu, care a susținut examenul de Bacalaureat în această sesiune, a picat la proba de Limba și Literatura Română, în ciuda faptului că a făcut și meditații.

De asemenea, deși anterior spunea că nu va face contestație deoarece va avea „note destul de bune”, după ce și-a aflat nota s-a răzgândit.

Potrivit jurnaldevrancea.ro, liberalul în vârstă de 42 de ani a obținut doar nota 3,60 la Limba și Literatura Română.

El a susținut probele de la BAC la Liceul ”Simion Mehedinți” din comuna Vidra, județul Vrancea, unitate școlară pe care a absolvit-o în urmă cu 4 ani, la cursurile serale, mai notează sursa citată.

La celelalte materii de la BAC Daniel Moroșanu a luat note mai mari: 7,55 la Istorie și 8,65 la Geografie.

Contactat telefonic de jurnaliști, Moroșanu a declarat că a făcut contestație și că speră ca la recorectare să obțină minimum nota 5 la Limba și Literatura Română.

Daniel Moroșanu a fost ales consilier local în comuna Vidra la alegerile din 2016. De asemenea, el conduce Organizația PNL Vidra și este prim-vicepreședintele PNL Vrancea.

Înainte de afișarea rezultatelor, liberalul declara la postul de televiziune Digi24 că nu va face contestație deoarece va avea „note destul de bune”.

El mai spunea că, pentru a se pregăti de BAC, a făcut meditații la limba română, deoarece au trecut 4 ani de la absolvirea liceului: „M-am pregătit. M-am înscris și anul trecut, dar nu eram atât de pregătit și sigur. Am făcut meditații câteva ore, pentru recapitulare, la română. (…) Nu mi-e rușine că am avut nevoie de meditații, pentru că a fost un interval destul de mare de când am absolvit, în 2016. Nu am avut timp să studiez foarte mult și am avut nevoie de pregătire”.

„A fost excelent. M-am prezentat la examenul de Bacalaureat la istorie, am fost pe subiect, să știți că am învățat, m-am pregătit cu speranța că voi lua o notă de trecere. Nu mă aștept la o notă foarte mare. Sunt mulțumit cu una de trecere și per total să am o medie care să-mi satisfacă această dorință, să am Bacalaureatul. Sincer, istoria mi-a plăcut mai mult. Nu pot să zic că la Limba și literatura româna nu m-am descurcat. Acum să vedem ce notă o să iau”, mai spunea el înainte de afișarea rezultatelor.

Mai mult, politicianul afirma că este hotărât să se înscrie la facultate.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.