Prietenia dintre Rusia și China este „solidă ca o stâncă”, spune ministrul de Externe chinez

putin xi jinping

Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping. Foto: Kremlin.ru

Wang Yi, ministrul de Externe chinez a declarat luni, 7 martie, că prietenia dintre Rusia și China este în continuare „solidă ca o stâncă”, relatează „Deutsche Welle”.

El a spus că cele două țări își mențin puterea strategică în ciuda crizei din Ucraina, și a avertizat statele lumii să nu se implice în acest conflict.

De asemenea, Wang Yi a reiterat poziția Chinei și a cerut ca cele două părți să reia dialogul.

Ministrul de Externe a subliniat prietenia „solidă ca o stâncă” dintre Rusia și China și a menționat că perspectivele de cooperare dintre cele două țări sunt foarte ample.

Cauzele „situației din Ucraina” sunt „complexe” și nu au apărut peste noapte, a mai menționat ministrul de Externe chinez.

El a făcut un apel către ambele state de a rezolva disputa prin mijloace pașnice, prin dialog și negociere și prin „respectarea și protejarea suveranității și integrității teritoriale a tuturor țărilor”.

Pe de altă parte, Wang a declarat că Rusia este „cel mai important partener strategic” al Chinei, și că relațiile dintre cele două state sunt „favorabile păcii mondiale, stabilității și dezvoltării”.

China s-a oferit să acționeze ca mediator în conflictul dintre Rusia și Ucraina și, anterior, a denunțat sancțiunile aplicate Rusiei de Occident.

Foto: Kremlin.ru / Wikipedia

Vă recomandăm și:


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version